Sa Botoxom na godišnjicu mature

Ovih dana navršilo se deset godina od kada je FDA odobrila upotrebu Botoxa u estetske svrhe, za uklanjanje bora. Za tih deset godina Botox je potpuno izmenio postulate estetske hirurgije lica i omogućio milionima običnih ljudi mladalački izgled bez operacija.

Botox je neurotoksin koji u malim količinama sprečava prenošenje signala iz nerava u mišiće i, uz pravilnu aplikaciju, dovodi do nestajanja bora sa lica. Brend je danas toliko popularan da svi preparati  sličnog  dejstva (Disport, Xeomin itd) kod korisnika imaju samo jedno ime – Botox.

Šta je tako fascinantno u vezi sa botoxom?

Svakako njegova sposobnost da ukloni bore – one  horizontalne sa čela, duboke, vertikalne bore “mrštuljice” kod korena nosa, bore “smejavice” oko očiju i uglova usana,bore sa vrata. Pravilnom aplikacijom može se smanjiti i preterano pokazivanje desni prilikom smejanja, asimetrija lica zbog dejstva mišića, migrena ili preterano  znojenje.

Druga veoma bitna stvar je da je, pravilno ubrizgan, potpuno bez rizika. Koriste ga i žene sa decom dok još doje, i devojke u kasnim  dvadesetim godinama, da bi sprečile pojavu bora, a potpuno je uobičajeno da žena ostane u drugom stanju a ima ubrizgan Botox i to nema nikakvih posledica po nju ili bebu.

Još bitnije je da su injekcije Botoxa gotovo bezbolne, da nema izostajanja s posla, zavoja, niti bolova, a sve to uz veoma prihvatljivu cenu.

Pacijenti znaju da mladalački izgled bez bora nije večit, ali je pogled na mlado  lice u ogledalu koje pamtimo iz škole toliko dobar da se pitanje ponavljanja uopšte ne postavlja.

Iz tih razloga maj i jun mesec su period najveće upotrebe Botoxa – dolaze godišnjice mature, bliži se letovanje, a svako želi tada da izgleda posebno lepo. I bilo da je u pitanju deseta godišnjica sa prvim boricama ili trideseta u kojoj se ponovo srećemo Botox je neizostavan deo outfita, kao što je nekad bila maturska haljina ili prvo odelo.

Injekcije botoxa prešle su u ovih 10 godina  put od holivudske ekskluzive  do opšte kulture koja važi u Beogradu, Rimu, Madridu ili bilo kom drugom gradu, a posebno je zanimljivo da se svake godine poveća procenat  muškaraca koji se podvrgavaju ovim tretmanima. Naravno, ni autor teksta nije izuzetak.

Za konsultacije, pitanja ili zakazivanje pregleda možete mi se obratiti na http://www.facebook.com/imaljkovic ili mailom igormaljkovic@yahoo.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s