Botox u borbi protiv znojenja “Stop sweating and start living”

Botox je veoma uspešan  u terapiji pojačanog  znojenja. Terapija nije bolna i mogu  se tretirati sva mesta koja se preterano znoje

Lečenje preteranog znojenja nije nešto na šta se pomisli kada se pomene estetska hirurgija. Pacijenti o mogućnosti lečenja ove pojave često saznaju  slučajno, kad se informišu o Botox tretmanima i ponekad vidim nevericu na licu kad im kažem da, uz bore, možemo uspešno smanjiti znojenje.

Kako se to uopšte radi? Botox se ubrizgava u malim dozama potkožno u problematičnu regiju.  Tretman je gotovo bezbolan i traje oko petnaest minuta.

Botox postiže i do 95 posto smanjenje znojenja u pazušnoj regiji. Već tri dana po  ubrizgavanju  efekat je jasno vidljiv, dostiže maksimum za 5-10 dana  i traje od 6 do 9 meseci, sasvim dovoljno da se “preživi” leto.

Pacijenti su obično zapanjeni i oduševljeni rezultatima i  kažu mi kako sad sa lakoćom mogu da nose odeću bez straha od ružnih fleka, kako im više nisu potrebne gomile antiperspiranata, pudera i maramica  ili se bezbrižno rukuju sa prijateljima.

Na ovaj način se mogu tretirati i dlanovi, tabani i druge regije.

Iako hiperhidroza ne predstavlja pretnju po zdravlje, veoma je neprijatna i može dovesti do osećaja straha od boravka u društvu i imati negativni uticaj na kvalitet života. Lečenje je bezopasno, a rezultati su dramatično dobri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s