Kompleks ili korekcija pitanje je sad

Malo koja karakteristika dečjeg  lica privlači toliko pažnje kao prominentne (klempave) uši. Dok ih odrasli smatraju estetskom manom kod dece mogu biti uzrok kompleksa.

Prominentne uši smanjuju samopouzdanje,  donose osećaj posramljenosti i ograničavaju izbor frizure. U današnjem društvu  čest su motiv u crtanim filmovima za prikazivanje manje inteligentnog ili smešnog lika, a deca sa takvim ušima su predmet ismevanja vršnjaka, sa globalno popularnim nadimkom “Dambo”.

Porodično nasledjivanje je izraženo, te je česta situacija da neko od ukućana konstatuje da dete ima “uši na tatu” (bar je kod mene tako).

Često me roditelji pitaju za uzrast u kom je najbolje operisati uši. Odgovor je jednostavan – čim DETETU to počne da smeta. Imao sam decu od 7 godina koja su odlično podnela operaciju u lokalnoj anesteziji, a najstarija pacijentkinja to je uradila od svoje prve penzije!

Korekcija otopostaze psihičke  probleme veoma brzo rešava i  za najviše 1-2 meseca pacijent se saživi sa novim izgledom. Oduševljenje na dan skidanja zavoja je potpuno i najčešće prisutni roditelji sve to ovekoveče kamerom, uz puno smeha u šala.

Po završenoj operaciji dete se otpušta kući. Zavoj skidamo posle 7 dana i nosi se elastična traka oko glave, narednih 3-6 meseci.

U mojoj praksi ovo je jedna od najčešće izvodjenih ambulantnih estetskih operacija, i  nemam neki „recept“ za korekciju, već tehniku  prilagodjavam svakom pacijentu. Sad je potpuno uobičajeno da dete dođe i istog dana uradi operaciju, jer je obično jako motivisano da se što pre oslobodi ušiju zbog kojih pati.

Na kontrolu često dođu sa novom, kratkom frizurom, a pacijenti ili njihovi roditelji navode da se osećaju znatno sigurnije i zadovoljnije. Ovo je jedna od “savršenih” operacija jer kombinuje brzo vidljive, dobre rezultate sa kratkim periodom oporavka i prihvatljivom cenom.

Za sve što Vas interesuje u vezi ove, ili neke druge, teme možete me kontaktirati putem FB adrese :

http://www.facebook.com/imaljkovic

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s