Kako do savršenog dekoltea

Pošto su razne kreme za povećavanje grudi neefikasne najčešće povećavanje grudi podrazumeva silikonske implante. Njih je na tržištu mnogo i za svaku pacijentkinju može se naći odgovarajući. A savršeni dekolte uvek privlači pažnju.

Šta je osnovno o implantima?

Oblik : okrugli i anatomski? Kod nas češći je korišćen okrugli čija cena je niža , a punoća gornjeg pola veća, u odnosu na anatomske. Ranije se govorilo da okrugli implanti izgledaju kao lopte zalepljene na grudni koš, ali sa korišćenjem dual plane tehnike to danas više nije slučaj.

Projekcija. U suštini je visina implanta . Uglavnom se koriste „moderate plus“ i „high“ profili. U mojoj praksi, preko 80% pacijentkinja odlučuje se za visoki (high) profil, jer ima najbolji odnos projekcije (visine)  i prečnika baze.

Volumen. Najbitnija karakteristika implanta, praktično njegova veličina. Veliki broj pacijentkinja unapred zna kako želi da izgleda. Pojedine tačno znaju i koji model implanta žele. Ja pre pregleda uvek pokažem veliki broj fotografija pacijentkinja slične konstitucije i njihov postoperativni izgled.

Dobar trik , u kućnim uslovima, je sipanje određene zapremine pirinča u najlon čarapu i ubacivanje u brus. Tako se, grubo , može odrediti zapremina implanta i kasniji izgled.

U ordinaciji, naravno, postoji veliki broj demo silikona koji se  isprobaju i pred ogledalom se onda lako izabere pravi

Najbitnije je da se željeni i dogovoreni izgled posle buđenja iz anestezije pojavi u stvarnosti, odnosno da se u potpunosti ispoštuje želja pacijentkinje, bilo da je to umereno, izrazito, ili „za sve pare“ povećavanje grudi.

Ukoliko ste neodlučni, po pitanju volumena , a radi se o 25 ili 50 ccm razlike, uzmite manji implant. Za veći uvek ima vremena, i može se to uraditi za 10, 15 godina. Vizuelno, razlika nije naročito velika, a treba imati na umu da kičma i grudni koš dodatnu težinu moraju nositi mnogo godina.

Na kraju, činjenica je da konsultaciju, pregled i razgovor pacijenta i hirurga ne može ništa da zameni i da su sve ovo navedeno samo pomoćne metode u putu do – savršenog dekoltea.

Advertisements

5 thoughts on “Kako do savršenog dekoltea

  1. Dragi doktore Maljkovicu,

    mogli bi ste da napisete i neki clanak za nas koje zelimo da grudi podignemo i povecamo 🙂

    Sandra 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s