Sandrina priča o liposukciji

kompletan tekst je na novoj adresi – drmaljkovic.com

🙂

Advertisements

14 thoughts on “Sandrina priča o liposukciji

 1. Mozda bih se jednog dana odlucila za liposukciju ali jos uvek ne, dokle god mislim da ti “viskovi” nisu abnormalni i neprimereni za godine, zdravlje, izgled… I dok se redovno bavim rekreacijom, trudim da ne preterujem u ishrani iako i te kako volim da jedem. Za sad mislim da jos ima nade za mene, a ona, poznato je, poslednja umire :lol:.

  Divno je sto je ova zenica zadovoljna mada meni taj odnos kilaze i visine (163/4 cm i 55 kg) ne deluje kao nesto za liposukciju. Koliko zenica ima godina jer mislim da je i to bitno za odnos visine i tezine ? Mozete li postaviti njene fotografije pre i posle liposukcije (pretpostavljam da ih pravite radi sopstvene arhive i reklame) da bi smo mogli da uporedimo kako izgledaju te pozitivne promene koje su nastupile ?

  S postovanjem,

  TMB.

 2. Naravno da fotke ne mogu da objavim. Privatnost pacijenta je apsolutna kategorija.
  To su medicinske fotografije koje se ne prave za izložbu niti za internet.
  Predpostavljam da ni Vi ne biste voleli da gledate svoje slike iz neke ordinacije okačene na FB, blog ili drugi sajt. Ukoliko imate nedoumica, možete joj se lično obratiti, iskopirajte bilo koji deo teksta u google i dobićete mesto gde je prvi put publikovan.
  Što se tiče BMI, u njenom slučaju naglasio sam da spada u kategoriju idealnih pacijenata koji imaju lokalizovane viškove na kritičnim mestima. Liposukcija nije metoda za redukciju telesne težine već za popravljanje siluete tela, a to smo u njenom slučaju u potpunosti uspeli da uradimo.
  Veliki pozdrav!

  • Svakako da nije u redu postavljati bilo čije fotografije bez dozvole. Možda pacijentkinja ne bi imala ništa protiv, pod uslovom da joj se ne prikazuju lik ili neka karakteristična obeležja na telu, ali bi usporedba bila, možda, “dokaz” uspešnosti najveće “težine”. Naravno, to je samo predlog i ništa više. Uostalom, da bi ste potencijalnom pacijentu objasnili efekte liposukcije ili nekih drugih zahvata iz Vaše struke, ili radite reklamu za javnost da bi ste privukli stranke, fotografije nekih pacijenata ce ipak “otići u etar”, zar ne ? Kako drugačije jasno i ilustrativno prikazati zainteresovanoj osobi zahvat koji je zanima ?

   Pitala sam i za godine pacijentkinje (ali mi niste odgovorili) jer mislim da je i to bitno za težinu i izgled. Ako je i to podatak koji nije za javnost – Bože moj, ništa strašno. Idemo dalje kroz blogosferu i Vaš blog sa podacima koje ste nam priložili.

   Hvala na diskusiji, bilo mi je zadovoljstvo.

   Sve najbolje želim u daljem radu i životu.

   P.S. Zaboravili ste da postavite link ka izvoru citiranog teksta.

   • Ah, da link je tu :
    http://www.plastic-surgeon.rs/forum/index.php?showtopic=450&st=20&start=20

    “Sandra” je u tridesetim godinama, a kako je dosta toga komentarisala po blogu, možete joj se i lično obratiti.

    Što se fotki tiče islim da je internet prepun slika i video klipova svih mogućih zahvata.
    Mogu lično pokazati zainteresovanoj pacijentkinji na pregledu prethodne fotografije, ali je to retko potrebno. Obično je dovoljan opis izgleda koji će biti postignut zahvatom.

   • Najlepse zahvaljujem na odgovorima. Zaista se nikad ne zna sta nosi dan, a sta noc, pa i mene (mozda) jednog dana nanese put u Vasu ordinaciju. Sad mi to deluje daleko, ali nije nemoguce :OK:.

    Toplo Vas pozdravljam.

   • Bićete iznenađeni kad vidite koliko to nije ni bauk ni tabu. To je samo jedan od načina da se čovek oseća bolje, otprilike kao šminka, bavljenje sportom, uživanje u prirodi i slično što nas čini srećnijim.

   • Zaista ne sumnjam :D. Mozda sam malo veci detaljista i dosta toga me interesuje, ali ne sumnjam da to sto cinite Vase pacijentkinje cini zadovoljnim i srecnim :OK:.

 3. I Sandra vam je neizmerno zahvalna !!! A o muzicu i da ne pricam 🙂 KISS za celu ekipu i vidimo se iduce nedelje na skidanju konaca 😀

  Sandra

 4. @tatjanamb

  Draga moja , sama cu postaviti svoje slike ( pre i posle) na forumu koji vam je Doca predocio . Potpuni oporavak od “modrica” tj podliva karakteristicnih za liposukciju je od 2 do 4 meseca ,a potpuni rezultati su konacni oko 6 meseci . Ono sto ja pisem je moje odusevljenje i trenutnim stanjem , iako sam daleko od konacne “slike” . Pa vi ocenite sama koliko sam zadovoljna i koliko je promena vidljiva 🙂 .

  Inace imam 34 godine , u braku preko decenije 😀 i majka sam ….

  • Ubedili ste me i bez fotografija i drago mi je da ste zadovoljni :OK: :D.
   Hvala na pruzenim informacijama i sve najbolje.

   P.S. Izvinjavam se zbog kasnjenja sa odgovorom, ali nisam dobila obavestenje da je bilo novih komentara na ovoj temi, a ne stizem cesto svracati na sve blogove koje pratim.

 5. Nemojte se izvinjavati, hvala Vam što nađete vremena da pročitate, i što mi je jako značajno, prokomentarišete. Svaki komentar mi je dragocen i trudim se da u svakom narednom tekstu uvažim primedbe po pitanju stila, a i sadržaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s