Ako želite da izgledate kao Jennifer Lopez …

Lepa zadnjica je tokom  cele ljudske istorije bila veoma cenjena, a antički Grci imali su čak i naziv za savršenu guzu – “callipygeny”.  Kako je broj zahteva za popravljanjem izgleda guze u poslednje vreme daleko nadmašio moja očekivanja, evo par reči o tome…

U globalnom selu u kome živimo zadnjica  je  sve više u  fokusu  snimatelja, fotografa, režisera i kompletnog društva, pa redovno u muzičkim potovima, filmovima, na revijama ili u vrhunskom sportu gledamo  prelepo oblikovane  guze.  Uostalom,  cela karijera Jenifer Lopez svodi se na snimke s leđa ili iz profila i njene pesme brzo zaboravljamo, ali izgled njene zadnjice svi dobro znamo.

Oblik zadnjice  direktno zavisi od oblika i veličine glutealnih mišića i količine masnog tkiva između njih i kože. Devojke Latino ili Afro porekla genetski imaju izuzetno lepe zadnjice i devojke sa naših prostora koje žele da imaju obliju, veću ili, jednostavno, lepšu guzu  najčešće navode J Lo kao uzor i želju.

Oblik i veličina guze povećavaju se na dva načina –  silikonskim implantima i injekcijama sopstvenog masnog tkiva. Na ubrizgavanje silikona zaboravite, jer je opasno, ilegalno i može dovesti do veoma ozbiljnih komplikacija.

Injekcije masnog tkiva na prvi pogled deluju kao odličan izbor jer nema unošenja stranog materijala a i “usput” se radi i liposukcija bokova i stomaka. Pošto je za povećavanje guze potrebna velika količina masnog tkiva efekat liposukcije je veoma izražen, pa čak i bez lipotransfera guza izgleda veća. Taj postupak naziva se popularno Brazilski lift, iako to nije podizanje već povećavanje zadnjice kojim se dobija željena veličina i  oblik. Problem postoji kod devojaka koje su prirodno mršave jer tad nema dovoljno tkiva za pozajmicu i rezultati, naravno, izostaju. Sa druge strane, baš takve devojke najčešće i traže povećavanje guze.

Za njih, srećom, postoje glutealni implanti. Dobra vest je da su oni danas daleko boljeg kvaliteta nego pre desetak godina, konzistencija im je čvršća, postoji veliki broj oblika i veličina, prilagođenih individualnim potrebama, a komplikacije u smislu rupture i curenja silikona izuzetno retke. Operativna tehnika je takođe napredovala i sa intra- ili submuskularnim postavljanjem implanta izgled je još bolji nego ranije, kada se implant postavljao preko mišića ili , eventualno, ispod fascije. Povećavanje guze implantima je izuzetno efektno, izgled je odličan i trajan, ali je oporavak duži nego kod npr povećavanja grudi i zahteva malo strpljenja i odricanja.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, obratite mi se na mail adresu : igormaljkovic@yahoo.com ili na http://www.facebook.com/imaljkovic

Advertisements

2 thoughts on “Ako želite da izgledate kao Jennifer Lopez …

  1. Meni ona bas i nije nesto …ni ta njena famozna pozadina. Ne kazem da imam ” bolju” ,ali preterali su njom i onom Kardasijan . Vise mi se svidja neki ” evropski” look guze 🙂

    • To je stvar ukusa, svakako. Ne kažem ja da je njena pozadina najlepša na svetu ali je činjenica da je J Lo svojom pojavom potpuno promenila estetske kriterijume i pažnju gledalaca prebacila sa glasa, lica, grudi … na pozadinu. A onda su za njom došle Latino i Afro lepotice i lavina zvana “okruglasta, sexy, malo veća guza” dokotrljala se, preko Bare i do nas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s