Da li mi treba i podizanje grudi?

Ovo pitanje na pregledu veoma često čujem, od pacijentkinja koje dolaze prvenstveno zbog povećanja grudi, pa bih zato da napišem nešto što može biti od pomoći prilikom donošenja odluke o tipu zahvata.

breast2

Ptoza dojki je medicinski termin kojim opisujemo opuštene grudi. Kako je danas dobar  izgled imperativ sve je veći broj žena koje dolaze zbog korekcije opuštenih grudi i ova operacija izbila je na treće mestu po broju učestalosti, odmah iza povećanja grudi i liposukcije. Opuštene dojki posledica su trudnoće i dojenja, masivnog gubitka težine ili same genetike pojedinih žena.

Ptoza dojki obično ima četiri komponente : 1- prevelika areola; 2- areola i bradavica su prenisko postavljene na dojci; 3- dojka visi na grudnom košu ; 4- nedostaje punoća gornjeg pola dojke.

Kako se meri ptoza ?

Jednostavna tehnika omogućuje da u se kućnim uslovima izmeri ptoza dojki. Uzme se školski lenjir i kraj sa oznakom nule se vertikalno postavi u inframamarnu brazdu (brazdu ispod dojke gde se spajaju donji pol dojke i grudni koš, a u kojoj stoje prsti na slici). Dojka se spusti preko lenjira i meri se udaljenost bradavice od brazde  i izražava u centimetrima.

.

.kompletan tekst pročitajte na adresi www.drmaljkovic.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s