anatomski implanti – koja je veličina prava

Često me pacijentkinje pitaju za dimenzije implanta zbog planiranja povećanja grudi.  Određivanje veličine implanta može predstavljati problem, pa kako u svom radu koristim Mentor i Polytech anatomske implante, postavio sam  tabele veličina anatomskih implanta oba proizvođača, tako da im se mogu uporediti dimenzije.

breast-augmentation-460x259

Na našem tržištu ne postoji univerzano prihvaćen model obeležavanja brushatera, tako da trojka, četvorka, C ili D korpa samo služe za orijentaciju, kako u kupovini, tako i u ordinaciji estetskog hirurga kod izbora implanta.

Kod anatomskih implanta ključna dimenzija je širina baze implanta.

breast2a

Nju biramo tako da je za 1cm manja od preoperativno izmerene širine baze dojke. Volumen koji se može „ugraditi“, kako se popularno kaže zavisi od projekcije, odnosno od same visine implanta. Veća projekcija nosi i veći volumen,  a devojke koje kod nas dolaze biraju visoki ili extra visoki implant. Po pitanju navedenih širina potrebno je biti fleksibilan, i danas tabele koristim uglavnom kao vodič, a na kraju ipak pažljivo saslušam i ispoštujem želju pacijentkinje. Smatram da je to jedini put za uspešan rad.

.

kompletan tekst i tabele veličina implanta možete pogledati na www.drmaljkovic.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s