O meni, blogu i … cenama

Zovem se Igor Maljković, rođen sam 1972 godine. Medicinski fakultet sam  upisao, studirao i u Beogradu završio 1997, sa prosečnom ocenom 9,25 . Specijalizaciju plastične hirurgije obavio sam na VMA u Beogradu u periodu 2001-2006 i položio ispit sa odličnom ocenom (5 ).

Stalno sam zaposlen u ZC Bor,  a konsultant sam na više klinika za estetsku hirurgiju. Do sada sam obavio preko 2000 operacija iz domena plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Trenutno sam student III godine postdiplomskih doktorskih studija. Napisao sam i objavio više od 30 stručnih radova.

Srećno sam oženjen, još od 1995, otac troje muške dece, u ono malo slobodnog vremena sam gitarista amater, bajker i ljubitelj starih automobila.

Ovim blogom pokušavam da približim interesantne teme iz estetske hirurgije svima koji to žele da pročitaju, kao i da opišem neke svoje trenutke vezane za posao.

.

.

Cene

.

Pošto je pitanje cena uvek prisutno, trudim se da učinim estetsku hirurgiju dostupnom i onima  koji ne žive od estrade  ili vrhunskog sporta, mada su i oni česti i rado viđeni gosti.

Povećanje grudi

Operacija povećavanja grudi najčešća je u mojoj praksi. Obavim ih preko 70 godišnje. U radu koristim Mentor i Polytech implante, a “dual plane” je način na koji radim zahvat.

Izbor veličine, tipa i oblika implanta vršite sami, pred ogledalom, uz korišćenje velikog broja eksternih demo implanta. Ja, lično, dajem prednost anatomskim implantima u odnosu na okrugle.

Sve analize obavljamo na dan operacije, u klinici i uključene su u cenu zahvata.

Na klinici ćete ostati jednu noć, a sledećeg dana dobićete kompresivni brushalter i moći da idete kući.

povećavanje grudi “Dual plane”,  okrugli Mentor implanti :        2400€

povećavanje grudi “Dual plane”,  anatomski Mentor CPG implanti : 2700€

Povecavanje grudi “Dual plane”, Polytech Diagon Gel4two anatomski implanti 2900€.

.

Podizanje i smanjivanje grudi

Ovo je znatno komplikovaniji i teži zahvat od povećavanja grudi, i u najčešće koristim Hall-Findlay tehniku sa kratkim vertikalnim ožiljkom, u obliku lilihipa ili , ako stanje zahteva i ožiljak u obliku sidra.

podizanje grudi :     2200€

smanjivanje grudi : 2200-2500€

podizanje i povećavanje grudi (augmentopeksija) : 2800-3700€

.

Estetska operacija nosa

Sa pravom se smatra najtežom operacijom u estetskoj hirurgiji. Veliki broj faktora utiče na krajnji izgled operisanog nosa i treba ih sve staviti pod kontrolu. Iz tog razloga radim otvorenu rinoplastiku sa osteotomijama i brojnim zahvatima na rskavicama septuma i vrha nosa po tehnici R.K.Daniella koja omogućuje postizanje optimalnih rezultata. Ova operacija traje u proseku 120-180 minuta. Tamponi se u nosu nose 4-7 dana, kao i gips. Otoci su na licu prilično dugo prisutni i ja obično kažem da se nos zaista “vidi” tek posle 6 meseci, a konačni izgled dobija za 12 meseci.

estetska operacija nosa (otvorena rinoplastika) : 1600e

Septorinoplastika : 2000e

Korekcija nosa posle neuspešne estetske operacije : 2000e

.

Liposukcija

Najčešća operacija mojih kolega u USA. Kod nas je na visokom 3 mestu sa šansom da prestigne i operacije nosa po učestalosti. Današnja liposukcija je bezbedan i visoko efikasan zahvat koji se radi modernim mikrokanilama koje minimalno traumatizuju tkivo. U jednom aktu radim uklanjanje do 4000ml masnog tkiva, što vizuelno daje utisak daleko većeg gubitka težine nego dijeta. U bolnici se ostaje jedan dan, a posle operacije dobija se kompresivna odeća koju je potrebno nositi narednih mesec dana.

liposukcija 4000ml masnog tkiva u opštoj anesteziji : 2600€

.

Abdominoplastika

uklanjanje viška kože ili “zatezanje stomaka” je pre ere savremene liposukcije bila često radjena operacija, dok je sad radimo nešto redje, kod izrazitog viška kože , bilo zbog porodjaja ili zbog masivnog gubitka težine kada je kombinujemo sa zatezanjem kože nogu, ruku, grudnog koša i smanjivanjem dojki. U stranoj literaturi ovi zahvati se popularno zovu “mommy makeover”, ali kako je sve više muškaraca koji dolaze posle bariatrijske hirurgije, ne bih se ograničavao samo na mame. abdominoplastika : 2300€, abdominoplastika sa zatezanjem mišića prednjeg trbušnog zida : 2800€ .

Botox

Botox tretman čela , korena nosa i okoline očiju najbolji je način za vraćanje sata unazad, i uz izuzetnu efikasnost i veoma mali diskomfor nije čudno što je najšeće rađena ambulantna intervencija. Sem za uklanjanje bora može se koristiti i za smanjivanje znojenja. Cena kompletnog tretmana čela, korena nosa i bora oko očiju: 200e smanjivanje znojenja u obe pazušne jame: 300e .

Popunjavanje usana i bora hijaluronskom kiselinom

Najzad potpuno bezbedan i prirodan način za korekciju usana. Hijaluronska kiselina normalno je prisutna u organizmu, a njeno ubrizgavanje oblikuje usne po želji pacijenta. Takođe, posebnim preparatima mogu se korigovati bora na lice, oko usana i nosa, ili se njome dodaje volumen licu i ono podmladjuje. Efekat tretmana je trenutni, a oporavak traje dan ili dva. Obično se počinje sa jednim mililitrom i to je dovoljno za blagu korekciju usana ili za popunjavanje umerenih bora oko usta. Svi korišćeni preparati su registrovani na tržištu i bezopasni. cena po mililitru hijaluronske kiseline : 220e .

Operacija kapaka

ovo je obično prva anti age operacija koju radim, jer je minimalno invazivna, a daje maksimalne rezultate. Može se obavljati u uslovima lokalne ili opšte anestezije i traje oko 2 sata. Oporavak je brz, konci se uklanjaju posle 5 dana, a otoci nestaju za mesec dana.  Može se kombinovati i sa midface liftingom koji se radi kroz isti pristup, ali tada otoci lica mogu da traju i po 6 meseci. operacija gornjih i donjih kapaka (blefaroplastika) : 1200€ Operacija gornjih kapaka : 700e Operacija donjih kapaka : 700e korekcija podočnjaka : 850e

.

Face-lifting

SMAS lift ostao je “kralj” antiaging hirurgije i to mesto ne planira da prepusti ni tečnom liftingu, niti botoxu i filerima, već se sa njima jako lepo dopunjuje. Radi se o izuzetno tehnički zahtevnoj operaciji koja ume da traje i po5 časova u kojoj u jednom sloju pomeramo i zatežemo kožu lica, a u dubokom sloju mišiće i druga tkiva tako da dobijamo dugotrajan rezultat , najbliži prirodnom izgledu. U radu se trudim da izbegnem te stigme operacije lica, već da lice ostane što sličnije onom kojeg se sećamo, sa slika iz školskih dana.

fejs lift : 2800-4300€, u zavisnosti od  operativne tehnike

.

Korekcija prominentnih (klempavih) ušiju

Operacija se izvodi u uslovima lokalne anestezije i posle zahvata se ide kući. Zavoj se skida posle 7 dana, a konci posle dve nedelje. Mesec dana po operaciji potrebno je nositi steznik – traku oko ušiju danju i noću, a sledeća 4 meseca samo noću. Ovo je nekada bio moj najčešće obavljani zahvat. estetska operacija ušiju : 850€, u uslovima lokalne anestezije

.

Vaginoplastika i labiaplastika

Najbrže rastuće “nove” oblasti estetske hirurgije. Operacije koje do pre desetak godina gotovo nismo ni pominjali sada su svakodnevica. Došlo je vreme kad ne postoje tabui i kad svako izgleda i oseća se onako kako želi, a ove operacije u tome jako pomažu. Ove operacije najčešće se rade sa nekim drugim zahvatom i prikazana je tako prilagođena cena

vaginoplastika u opštoj anesteziji : 1200e

labiaplastika u opštoj anesteziji : 1100e.

.

Povećavanje zadnjice

u poslednjih par godina veoma popularna operacija. Radi se u uslovima opšte anestezije i može se raditi na dva načina – sopstvenim masnim tkivom, kada se naziva “Brazilski butt-lifting” i specijalnim silikonskim implantima. U oba slučaja oporavak je malo duži i specifičan, ali je izgled – odličan.

“Brazilski lifting ” sa 800ml masnog tkiva : 2900e

Povećavanje zadnjice implantima : 2800e.

.

Sem ovih rade se i mnogi drugi zahvati i za njih je najbolje da me kontaktirate, telefonom ili putem FB, i da se o svemu dogovorimo.

Sve cene uključuju operaciju, potrebnu anesteziju, implante, boravak u bolnici, postoperativne kontrole.

Pripremu za operaciju možete obaviti kod nas, sastoji se od laboratorijskih analiza, pregleda kardiologa i uključena je u navedene cene.

Nikad Vam neće biti dodatno tražena doplata ukoliko zbog posebne situacije bude urađena obimnija ili kompleksnija operacija nego što je dogovoreno.

Za sve drugo što vas interesuje, uključujući i cene drugih operacija možete me kontaktirati   e-mailom: igormaljkovic@yahoo.com  ili na  www.facebook.com/imaljkovic ili telefonom, broj je  +381 64 333 00 40

Dual plane breast augmentation, with Mentor Round implants:        2400€

Dual plane breast augmentation, Mentor anatomical CPG implants : 2700€

Dual plane breast augmentation,Polytech Diagon Gel4Two implants 2900€.

Mastopexy:     2200€

Breast reduction : 2200-2500€

Mastoopexyy with augmentation : 2800-3700€

Protruding ears correction: 650€

Open Rhynoplasty : 1600-2000€

Blepharoplasty : 1300€

Liposuction – 4000ccm of adipose tissue: 2600€

abdominoplasty/lipoabdominoplasty : 2800€

face lift : 2500-4000€

Vaginoplasty : 1200e

Labiaplaasty : 1100e.

All prices inclue operative expences, anesthesia, hospital stay, neecessery implants and postoperative controls. You will never be charged more if, for any reasons, the operation performed is more extensive or complicated that is anticipated. Feel free to contact me by e-mail: igormaljkovic@yahoo.com  or visit my FB profile http://www.facebook.com/imaljkovic

 

 

Advertisements

22 thoughts on “O meni, blogu i … cenama

  • cena operacije grudi je 2700 do 2900e, ako se radi samo povećavanje, a uz podizanje je nesto veća.

   Cena faceliftinga je od 2500 do 4000e.

   U cene su uključeni svi prateći troškovi, analize, boravak u bolnici i sve drugo.

 1. Postovani dokrtore,
  Imam dve trudnoce iza sebe….nakon druge je doslo do dijastaze stomacnih misica, tako mi je dijagnostikovano nakon UZ…nemam nikakvih drugih prblema, nisam gojazna (54 kg, 174 visina), nemam uopste strija, niti imam viska koze….dakle, samo mi je stomak izbocen, u obliku lopte, pogotovo nakon jela…..vidim kada govorite o abdominoplastici da se spominjete odstranjivanje viska koze i sl…..meni nista od toga nije potrebno, samo zatezanje stomacnih misica…..moram da napomenem da nemam kilu…Zanima me sama operacija, rez, poravak i cena….Hvala unapred.

  • Poštovana,

   moram priznati da u dosadašnjoj praksi nisam sreo pacijentkinju kojoj nije trebalo i zatezanje kože stomaka uz korekciju diastaze.

   U svakom slučaju, opšti hirurzi to koriguju koristeći vertikalni rez koji ide duže celog stomaka, dok plastičari upotrebljavaju horizontalnu inciziju tako da je ožiljak kasnije sakriven u bikini liniji. Ukoliko se ne uklanja višak kože još je operacija, za hirurga, teža jer se sve mora raditi “u tunelu” koji ide od bikini linije do regije ispod želuca. Što se oporavka tiče, sve prođe relativno brzo, potrebne su 2-3 nedelje za oporavak. Cena je ista kao za abdominoplastiku.

 2. Hvala puno na odgovoru…Zaista nemam viska koze, koza je zategnuta, to je isto kao i pre trudnoca….samo to “udubljenje” izmedju stmacnih misica….Znaci, Vi ne radite to? Planiram i trecu trudnocu za godinu ili dve, pretpostavljam da bi trebalo da sacekam da si to zavrsi pa onda da operisem? Hvala puno…

 3. Postovani, interesuje me da li je moguce da se urade dve intervencije u toku jedne opste anestezije?Abdominoplastika i ugradnja implantanata?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s